Mijn favorieten

Een woning aankopen met FRED.


Het 9 stappenplan om uw huis te kopen


1. FRED. inventariseert uw woonwensen
Waar zoekt u een woning? Zoekt u voorzieningen op loopafstand of zoekt u liever de rust van een wijk ver van centrumvoorzieningen? Is uw gezin deels afhankelijk van het openbaar vervoer voor school of werk? Kavelgrootte, tuinligging, aantal slaapkamers, parkeren op eigen terrein, wel of geen garage. U heeft specifieke woonwensen die wij samen met u op een rij zetten. U bepaalt de prioriteit. Zo weten wij precies wat u zoekt.

2. FRED. zoekt naar een geschikte woning
Het is tijd om op zoek te gaan naar een bij u passende woning. Wij scannen continu het huidige en nieuwe aanbod van woningen. Als geregistreerde zoeker ontvangt u zo snel mogelijk per e-mail het nieuwste of het gewijzigde aanbod. Gedurende het zoekproces wordt u persoonlijk begeleid. Na ieder bezoek wordt de beoogde woning met u geëvalueerd op basis van de door u opgestelde zoekcriteria.  Deze criteria kunnen elk moment bijgesteld worden. 

3. FRED. bezichtigt de woning met u
Wanneer u een woning  op het oog heeft, dan maken wij een afspraak voor een bezichtiging. U kijkt als mogelijke koper met een meer persoonlijke blik naar de woning. Wij zijn er bij om er met een makelaarsoog naar te kijken. Wij toetsen voor u belangrijke zaken als de locatie, de staat van onderhoud, de courantheid en de taxatiewaarde.
                        
                                                                 
4. FRED. beoordeelt de woning en de juridische documenten
Wat is uw gevoel bij de woning? Wij zetten de voor- en nadelen met u op een rij. Wij geven u onze vakkundige en objectieve mening. Hierbij kijken wij niet alleen naar de woning op zich, maar ook naar zaken als het eigendomsbewijs, eventuele erfdienstbaarheden, bodemverontreiniging en juridische documenten zoals bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Als u voor een appartement kiest, dan zijn de stukken van de Vereniging van Eigenaren van belang. U wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.
 

5. FRED. voert professionele onderhandelingen om de beste aankoopprijs te realiseren
Als u uw ideale huis gevonden heeft, breekt er een spannende en soms hectische tijd aan: de onderhandelingen. Hier komt onze expertise u zeker van pas. Wij kennen de markt van dichtbij, adviseren u over de maximale koopsom en houden u tijdens de onderhandelingen op de hoogte. Doel: een zo scherp mogelijke prijs. Naast de prijs zijn ook de voorwaarden van de oplevering, de roerende zaken, de ontbindende voorwaarden en de overige condities van belang. 
 

6. FRED. adviseert een bouwtechnische keuring
Om niet voor bouwkundige verrassingen komen te staan, hebben wij speciale afspraken voor u gemaakt met bedrijven die gespecialiseerd zijn in bouwtechnische keuringen. De verkoper en/of zijn makelaar hebben en informatieplicht. U heeft als koper ook een onderzoeksplicht. Dit betekent dat u onderzoek kunt (laten) uitvoeren, zodat u zekerheid heeft over de woning. Voert u dit onderzoek niet uit, dan kan dit in sommige gevallen groot nadeel opleveren.
 
7. FRED. zorgt voor een correcte afwikkeling van de overeenkomst
Als verkoper en koper het eens zijn over de prijs en de voorwaarden, dan zorgen wij dat alles wordt geregeld met de verkopende partij. U mag ervan uitgaan dat alle afspraken in de overeenkomst worden vastgelegd. Waar nodig zullen wij de verkopende partij nog aanpassingen laten doen. U neemt de overeenkomst voor het tekenen natuurlijk zelf nauwkeurig door. Daarna kunt u met een gerust hart tekenen.
 

8. FRED. inspecteert de woning voor de notariële overdracht
Wij stellen samen met u vast of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Wij inspecteren op de dag van de overdracht samen met de verkopende partij de woning.  Mochten er verrassingen zijn, dan zullen wij ervoor zorgen dat er bij de notaris een passende oplossing wordt vastgelegd. Wij gaan samen naar de notaris en na ondertekening van de leveringsakte bent u eigenaar van uw nieuwe woning! 
 

9. FRED. staat ook na de overdracht voor u klaar
Het kan voorkomen dat u na de eigendomsverkrijging van uw nieuwe woning toch nog een gebrek tegenkomt. U vraagt zich af of de verkoper dit gebrek had moeten melden. U kunt dan contact met ons op nemen. Wij kunnen u adviseren over een eventuele vervolgstap.
 


De éénmalige aankoopopdracht
Heeft u zelf al een geschikte woning gevonden? Wij bieden u de mogelijkheid van een verkort traject tegen een maatwerktarief aan. Wij zullen de woning dan samen met u bezichtigen en u vakkundig begeleiden in het verdere aankoopproces. Neem gerust contact met ons op via de telefoon, mail of app.